El projecte INEFC - Pirineus ha superat un nou tràmit. Aquest dimecres al matí s'ha signat de manera telemàtica el conveni marc per implantar el grau en ciències de l'activitat física i l'esport a la Seu d'Urgell amb formació especialitzada en esports de natura.

A la capital alt urgellenca se situarà el tercer centre INEFC a Catalunya, els primers estudis universitaris catalans als Pirineus, que començarà a impartir les classes el curs 2021-2022.

El Centre Cultural les Monges acollirà el grau els dos primers anys, a l'espera de la construcció dels equipaments. Paraules del president de la Diputació de Lleida i el secretari general de l'esport, Gerard Figueras.

La Diputació de Lleida s'ha compromès a aportar 4 milions d'euros per a l'edificació del centre, i l'ajuntament alt urgellenc es farà càrrec de la resta del cost de la construcció.

El Departament de la Presidència aportarà anualment 3,5 M d'euros quan el centre estigui en ple funcionament.

Parlen al vídeo: JORDI SOLÀ, DIRECTOR DE L'INEFC - JORDI FÀBREGA, ALCALDE DE LA SEU D'URGELL - JAUME PUY, RECTOR MAGNÍFIC DE LA UNIVERSITAT DE LLEIDA - JOAN TALARN, PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA - GERARD FIGUERAS, SECRETARI GENERAL DE L'ESPORT - MERITXELL BUDÓ, CONSELLERA DE LA PRESIDÈNCIA