L'Adrià Puerta Lorca, alumne de segon de Batxillerat de l'INS Pere Borrell de Puigcerdà ha guanyat la sisena edició del concurs de Projectes Empresarials, impulsat des de les àrees de Promoció Econòmica i Joventut del Consell Comarcal cerdà. Ha estat una edició diferent, ja que s'ha celebrat de manera telemàtica.
D'entre els deu treballs presentats pels estudiants que cursen l'assignatura d'Economia, s'ha distingit el projecte Ecocerdà de l'Adrià, que proposa la instal·lació d'unes màquines de reciclatge als accessos dels comerços. En dipositar un envàs, es regalen vals de descompte per utilitzar al mateix establiment.
Impulsar un local d'oci nocturn o un centre d'alt rendiment a la comarca, obrir un restaurant vegetarià, produir patates ecològiques o dissenyar roba esportiva que incorpora dispositius tecnològics per fer el seguiment de l'activitat, són alguns dels projectes presentats.
Depenent dels participants, es reparteixen un o més premis. Enguany només hi ha hagut un guanyador que rebrà una dotació econòmica de 500 euros per costejar la matrícula dels estudis que vulgui fer el proper curs.
Des de l'ens cerdà han volgut felicitar a la resta d'estudiants perquè tots han presentat projectes d'un molt bon nivell.
L’objectiu d'aquest concurs és, doncs, promoure l’esperit emprenedor entre els joves estudiants de la comarca i que aquests dissenyin projectes relacionats amb els sectors emergents al territori. Es valora l'originalitat de les propostes, la innovació, el respecte amb el medi ambient o la recuperació de productes de la comarca.