La dotzena d'autoescoles de l'Alt Pirineu i Aran han pogut reprendre aquesta setmana la seva activitat de manera presencial. Malgrat que en un principi s'havia optat per no fer-ho per manca d'examinadors, finalment s'ha apostat per reobrir. Els centres ofereixen les sessions teòriques telemàticament, com han fet des de l'inici de la crisi sanitària, i les classes pràctiques les fan seguint un protocol de mesures preventives per minimitzar el risc de contagi de la Covid-19.

En el cas de l'Autoescola Casas, amb seus a Puigcerdà i Bellver de Cerdanya i un centenar d'alumnes, també seguirà oferint les sessions teòriques en línia. Tot i tenir un espai ampli fer fer les classes presencials, només hi podien haver sis persones al mateix temps, quan normalment aquest centre de formació acull entre vint i trenta alumnes.
Malgrat aquesta tornada a l'activitat amb restriccions, tant els instructors com els que aspiren a obtenir el permís de conducció tenien ganes de tornar a aquesta nova normalitat.

L'activitat s'ha reprès sense tenir clar quan es podran examinar els estudiants. Els exàmens es fan cada vuit dies laborables al centre de la Seu d'Urgell, que s'abasteix d'examinadors de Lleida. Ara per ara, però, no poden acudir a la capital urgellenca perquè es troben en una altra zona sanitària, que continua en fase 1. Tot i això, les autoescoles confien en poder desencallar aquesta situació i que els alumnes puguin examinar-se a mitjans de juny.
A Cerdanya i l'Alt Urgell hi ha unes 300 persones pendents de poder obtenir el permís de conducció.

Parlen al vídeo: ALBERT CASAS, INSTRUCTOR AUTOESCOLA CASAS PUIGCERDÀ