La primera baixada de falles de la temporada a la Vall de Boí és Durro. Enguany, a causa de la situació de crisi sanitària que es viu, no serà així. El poble de Durro ha decidit anul·lar la festa de les falles al no poder garantir la seguretat ni dels fallaires ni dels visitants d’acord amb les mesures que es demanen. Primer va decidir canviar la data de dissabte a dilluns per evitar aglomeracions, però finalment no baixaran.

La festa de les falles està en l’aire a tots els pobles fallaires del Pirineu, ja que els visitants que atrauen les baixades com la tipologia d’esdeveniment en fa difícil una adequació a les mesures de protecció davant la Covid-19.
La Vall de Boí va decidir que cada poble fallaire de la Vall decidís què feia amb la seva festa. De moment, Durro no la celebrarà aquest any i divendres hi ha una reunió amb els altres pobles per posar punts de vista en comú.

Parlen al vídeo: ENRIC PLAZA, PRESIDENT EMD DURRO-SARAÍS