Els puigcerdanencs i puigcerdanenques ja poden sortir a passejar o fer esport sense limitació horària. Durant la primera fase del desconfinament i com que el municipi supera els 5000 habitants, els seus veïns havien de mirar el rellotge quan volien fer activitat física a l'aire lliure. Ho havien de fer de 6 a 10 del matí i de 8 a 11 de la nit. Des d'aquest dilluns, però, les sortides es poden fer en qualsevol moment del dia, excepte de 10 a 12 i de 19 a 20h, franges reservades per als majors de 70 anys.

El passat divendres hi va haver confusió quan el govern espanyol va publicar al BOE la flexibilització d'algunes restriccions als nuclis de menys de 10.000 habitants, com és el cas de Puigcerdà. Però el municipi no s'hi va poder acollir perquè l'altre requisit era tenir una densitat inferior a 100 habitants per km2 i Puigcerdà supera aquesta xifra. Així, doncs, durant el cap de setmana han continuat les limitacions horàries però aquest dilluns, amb l'entrada a la fase 2, ja s'han eliminat.
Pel que fa als equipaments esportius, després de reobrir les pistes de tennis i pàdel del poliesportiu, es treballa ja en la posada en marxa de la resta d'espais, com ara la piscina.

Malgrat la flexibilització de les mesures i de poder fer sortides a l'hora que es vulgui, des de l'ajuntament de Puigcerdà han recordat que cal seguir sent prudents, respectar les distàncies de seguretat i fer ús de la mascareta quan no es puguin garantir aquest 2m entre els veïns i veïnes.

Parlen al vídeo: MAR QUERA, REGIDORA ESPORTS PUIGCERDÀ