Els cinemes i teatres de l'Alt Pirineu i Aran continuen tancats, tot i que la segona fase de la desescalada permet la seva reobertura al públic. Sense estrenes per oferir i sense tenir clar si és viable econòmicament, aquests equipaments prefereixen esperar. A Puigcerdà, el teatre del Casino Ceretà i el cinema Avinguda, que els gestiona una mateixa societat, tampoc han tornat a l'activitat. Així, doncs, de moment no es reprendrà la programació habitual de cinema en aquests dos espais ni tampoc s'hi preveuen altres activitats culturals.

De fet, l'Associació Cerdanya Musical tenia previst estrenar l'obra 'Els Productors' durant la setmana del Roser. La companyia va anunciar fa unes setmanes que traslladava l'estrena a la tardor.
Des del Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya van afirmar que els cinemes es plantegen reobrir de forma generalitzada el proper 26 de juny, tot i que ho podrien fer reduint la capacitat en aquelles zones que entrin en fase 2, com Cerdanya. Abans, però, cal acabar de definir quin serà el protocol que s'ha d'adoptar quan els espectadors puguin tornar a gaudir de la cultura en aquests espais.

Parlen al vídeo: ÀLEX RUBIO, REGIDOR CULTURA PUIGCERDÀ