Des d'aquest dilluns ja tornen a circular trens entre Puigcerdà i Ripoll, coincidint amb l'inici de la fase 2. El servei ferroviari de la R3 de rodalies entre aquestes dues poblacions va quedar suspès durant la crisi del coronavirus i els usuaris havien d'utilitzar el servei per carretera que va establir Renfe.
Aquest tram de la línia compta ara amb una freqüència de sis trens al dia en ambdós sentits. Amb la nova programació, pràcticament es recupera el servei habitual entre Cerdanya i Barcelona. De moment, però, s'ha suprimit el tren diari semi directe entre Puigcerdà i Barcelona. Tampoc s'ha restablert la connexió entre la capital cerdana i La Tor de Querol, degut al tancament de fronteres.
Malgrat no tenir molts usuaris entre setmana, des del territori han reivindicat en diverses ocasions la importància de mantenir aquesta línia de transport, sobretot en èpoques de gran afluència turística.
L’ús de la mascareta al tren i a la resta de transport públic és obligatori. Aquesta norma tal com indica el BOE s’ha estès a la via pública, espais a l’aire lliure, i en qualsevol espai tancat d’ús públic on no es pugui mantenir una distància de seguretat interpersonal d’almenys dos metres.