Aquest divendres, els habitants de Tremp de menys de 70 anys han pogut sortir a passejar i fer esport sense tenir en compte les franges horàries. No ha passat el mateix a les altres dos poblacions pirinenques amb franges establertes. D’acord amb la publicació del govern espanyol al BOE, s’ha flexibilitzat algunes de les restriccions per tots els nuclis de menys de 10.000 habitants o amb una densitat de població inferior a 100 habitants per km2. Puigcerdà no ha entrat a la mesura per superar la densitat de població i la Seu d’Urgell per número d’habitants.
El canvi també treu la limitació d’acompanyants de menors a l’hora de sortir a passejar, i amplia l’assistència a les cerimònies fúnebres i casaments i permet part d’aforament de bars i restaurants a l’interior dels locals.

Tot i així des del govern es demana prudència i al sentit comú.

De fet, el proper dilluns, la Seu d’Urgell i Puigcerdà també podran aplicar aquestes flexibilitzacions, ja que l’Alt Pirineu i Aran passa a la fase 2 de la desescalada.

Parlen al vídeo: ROSA AMORÓS, DELEGADA DEL GOVERN A L’ALT PIRINEU I ARAN