Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de la Pobla de Segur ja han signat un conveni de col·laboració per museïtzar part de la zona de l’estació de trens. Al mes de febrer, La Pobla ja va passar per ple l’acord d’aprovació del conveni a signar per la cessió parcial de l’hangar. El projecte preveu utilitzar l’espai per posar en valor el patrimoni històric ferroviari de la línia. La zona cedida dins de l’hangar són 69 metres quadrats, cal tenir en compte que en aquest edifici ja hi ha habilitat un espai per als treballadors que fan el servei diari de la línia Lleida-La Pobla. I a l’exterior, es disposarà d’uns 1600m2. Es restauraran per exposició 3 peces antigues que es troben a l’estació.
Les dos institucions treballaran conjuntament perquè en aquests espais s’hi desenvolupin activitats de promoció cultural, de l’esport i del turisme en benefici del municipi.
Precisament en aquest indret ja s’hi troba l’Estació d’Esports i natura del Pirineu i és el punt de recepció dels viatgers del Tren dels Llacs.