El professorat de l'Institut Pere Borrell de Puigcerdà ja es troba immers en la preparació de la reobertura del centre, prevista pel proper 1 de juny. Serà una obertura limitada ja que només tornaran a les aules aquells alumnes que, pel motiu que sigui, tenen dificultats per seguir les classes de manera telemàtica. El centre decidirà prèviament a quins estudiants ofereix aquesta possibilitat i es prioritzaran nois i noies dels cursos de final d'etapa, que en aquest cas són els que cursen 4t d'Eso, 2n de Batxillerat i 2n de Cicles formatius.

Aquells alumnes que se'ls ofereixi la possibilitat d'assistir al centre per rebre suport, acompanyament emocional o orientació educativa, ho faran de manera esglaonada, en horari reduït i mantenint les distàncies de seguretat. A més, hauran de signar un document de responsabilitat on se'ls demanarà, per exemple, si han estat en contacte amb alguna persona amb la covid-19.
Tal com va anunciar el passat dimecres el conseller Bargalló, el curs acabarà telemàticament. De fet, des de la direcció de l'institut han explicat que els ha costat grans esforços poder planificar el tercer trimestre en línia i que, a més, han hagut de deixar dispositius del centre a aquells estudiants que no en tenien. Per tot plegat, lamenten que es vulguin reobrir les escoles i instituts a vint dies d'acabar el curs i no es dediquin tots els esforços a preveure com serà el retorn del setembre, una tornada amb molts interrogants per esclarir.

De moment, tot el professorat de l'institut, que recordem té gairebé 800 alumnes, es reunirà la setmana vinent per planificar aquest retorn limitat a les aules, a l'espera de rebre noves indicacions per part del departament.
A banda, a partir de l'1 de juny i com s'està fent ara amb les preinscripcions, per fer qualsevol gestió presencials s'haurà de demanar cita prèvia.

Parlen al vídeo: AMAYA GARCIA, DIRECTORA INS PERE BORRELL PUIGCERDÀ