L'Arxiu Comarcal de Cerdanya reobrirà les seves portes el proper dilluns 25 de maig, coincidint amb l'inici de la fase 2 del pla de desescalada. Aquelles persones que vulguin fer ús de l'equipament, hauran de demanar cita prèvia a través del correu electrònic accerdanya.cultura@gencat.cat i/o per telèfon. Les peticions s'hauran de fer amb un mínim de 24 hores d’antelació. Igualment, per facilitar la preparació de la consulta i en la mesura del possible, s'haurà de fer constar la documentació que vol consultar.
L’arxiu respondrà en cada cas indicant el dia i hora en què es pot efectuar la consulta presencial. Aquesta haurà de ser de forma individual, ja que no es permet la consulta d’un mateix document per part de dues o més persones alhora.
En el cas que els documents que es demanin estiguin en quarantena, l’arxiu informarà d’aquesta circumstància i indicarà en quin moment estaran disponibles.
L'equipament prendrà també altres mesures, com ara la reducció de l'aforament a 6 persones, mantenir la distància de seguretat de 2m o accedir a l'espai amb mascareta pròpia. Els usuaris hauran de portar, e més, els seus propis estris d’escriptura, que en cap cas s’han de compartir amb altres persones concurrents a la sala de consulta.
L’horari d’obertura al públic serà, a partir de dilluns, de 9 a 14h.