La Biblioteca Comtat de Cerdanya de Puigcerdà va ser la primera biblioteca de Catalunya en obrir les seves portes, després de la crisi sanitària. Des del passat 12 de maig, l'equipament ofereix el servei de préstec a demanda als usuaris, que han d'accedir un per un i només fins el taulell informatiu. En previsió que dilluns vinent l'Alt Pirineu i Aran entri en la fase 2 de la desescalada, la biblioteca ha tornat a reformular tot el seu funcionament. Les principals novetats són que es permetrà l'ús dels ordinadors i tauletes digitals, així com l'accés amb acompanyament a la sala de lectura.

La biblioteca compta amb vuit ordinadors que es desinfectaran després de cada torn, és a dir, tres vegades al dia quan s'obri matí i tarda. En el cas de les tauletes digitals, es netejaran després de cada ús.
A més, l'aforament de la biblioteca es reduirà al 30%. Per això ja s'han retirat la majoria de cadires per tal de complir aquesta mesura. Si en algun moment s'arriba a aquest aforament, que no superaria la quinzena d'usuaris, s'haurien d'establir torns.
Pel que fa a l'espai de lectura infantil, s'hi podrà accedir amb acompanyament però els infants no s'hi podran quedar a llegir. La zona de lectura de revistes i llibres de moment es mantindrà tancada, així com l'accés directe als DVDs.
Malgrat la flexibilització de les mesures, en la fase 2 encara no es permet l'accés lliure a l'equipament i, per tant, el primer que han de fer els usuaris es dirigir-se al taulell informatiu.

Per accedir a la biblioteca continuarà sent obligatori l'ús de mascareta, així com la desinfecció de mans. Amb els llibres que es retornin es seguirà el mateix protocol que ara, es a dir, es col·locaran en caixes i es deixaran en quarantena.

Parlen al vídeo: Mª ÀNGELS TERRONES, DIRECTORA BIBLIOTECA COMTAT DE CERDANYA