L'alcaldessa de Ribera d'Urgellet, Josefina Lladós, serà proposada per Junts per Catalunya com a nova presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Urgell en substitució de Miquel Sala. Així ho han acordat els representants dels 19 municipis i responsables de la formació a l'Alt Urgell en una reunió telemàtica celebrada aquest dimecres al vespre. La decisió ha estat comunicada als socis de govern del Consell, Esquerra Republicana de Catalunya, i al grup de l'oposició Compromís pel Pirineu. L'actual president de l'ens comarcal deixarà el càrrec per qüestions familiars i personals.

La consellera Imma Salvadó, també de Ribera d'Urgellet presentarà la seva renúncia per facilitar l'entrada de Lladós al ple del Consell Comarcal. Aquesta renúncia es farà efectiva en el ple ordinari de l'11 de juny. En aquest moment es podrà designar Lladós com a nova consellera d'acord amb la junta electoral. Una vegada fet el relleu, es convocarà un ple extraordinari per formalitzar la renúncia de Sala i escollir la nova presidència de l'ens comarcal.

L'alcaldessa de Ribera d'Urgellet ha agraït la confiança i ha assenyalat que el principal repte de la institució comarcal és estar més a prop que mai dels municipis i dels veïns per fer front a les repercussions de la pandèmia de la covid-19. Sala, per la seva banda, ha manifestat que les obligacions familiars l'han portat a presentar la renúncia a la presidència donat que necessiten una dedicació que ara mateix no pot oferir. Sala també s'ha mostrat agraït per la confiança que van dipositar els consellers i conselleres comarcals en la seva elecció i satisfet de la feina feta "malgrat les dificultats del moment" i confiat que "el lideratge del Consell Comarcal queda en bones mans".

Parlen al vídeo: JORDI FÀBREGA, JXCAT