La Diputació de Lleida preveu invertir quatre milions d’euros en un Pla d’Arranjament de Camins locals que bonifica els municipis amb nuclis agregats. Aquesta quantitat dobla el pressupost que es va aportar al 2018 i a més s’ha passat de convocar-se cada 2 anys a fer-ho anualment. L’extensió i el número de nuclis agregats de les comarques pirinenques fa que en surtin beneficiades.

Entre els municipis que rebran més diners n’hi ha quatre de pirinencs: Tremp, Montferrer i Castellbò, el Pont de Suert i Baix Pallars.

Es remarca que la importància d’aquests plans és poder garantir accessos segurs als nuclis, un fet rellevant per evitar el despoblament de nuclis petits.
Per comarques, l’Alt Urgell rebrà uns 453.000€, el Pallars Sobirà uns 386.000€, el Pallars Jussà prop de 366.000, la Cerdanya lleidatana uns 124.500€i l’Alta Ribagorça prop de 95.000 euros.
Es tracta també d’uns plans àgils, ja que els ajuntaments fan la sol·licitud, reben l’ingrés per pagar la inversió i després fan la justificació que hi ha temps fins al 30 juny 2021. Està previst que el Pla de Camins s’aprovi al ple del dia 28 de maig.

Parlen al vídeo: MARC BARÓ, DIPUTAT DE SERVEIS TÈCNICS