Un total de 66 veïns i veïnes de Cerdanya han participat en l'estudi de seroprevalença de la Covid-19 entre la població, que s'ha fet al Centre d'Atenció Primària de la Fundació Hospital de Puigcerdà. Es tracta d'un estudi dissenyat el Ministerio de Sanidad en col·laboració amb l’Institut Carlos III que té com a objectiu saber quin percentatge poblacional ha desenvolupat anticossos de l’agent causant de la pandèmia.
L'estudi es fa sobre una població designada pel mateix Ministerio que, de manera voluntària i aleatòria, participa en la prova. El que es fa és una doble analítica, primer un test ràpid amb una obtenció de sang a través d’una punxada al dit. La segona analítica obliga a fer una extracció convencional que serà analitzada pel Centro Nacional de Microbiología, institució de caràcter estatal. Aquesta segona mostra s’analitzarà amb una tècnica serològica més sofisticada i més precisa que els tests ràpids. Al marge de les extraccions de sang, els ciutadans també hauran de respondre a un qüestionari.
S'espera la participació de més de tres mil famílies arreu del territori català, que com hem dit, serà totalment voluntària. El treball, es porta a terme en 146 equips del sistema d’atenció primària