L'Alta Cerdanya ha recuperat la seva connexió més ràpida amb Perpinyà. El passat mes de febrer una esllavissada a pocs quilòmetres de Montlluís va obligar a tancar la carretera nacional 116. Després de mesos d'obres, finalment aquest dimarts a la tarda s'ha reobert aquest vial amb pas alternatiu per als vehicles. Els treballs, però, encara no han finalitzat i, per tant, continuaran en els properes setmanes.
Des del territori s'han mostrat satisfets de poder, per fi, circular per aquesta ruta i poder recuperar, mica en mica, el turisme que els visita des de Perpinyà.

Des de la prefectura dels Pirineus Orientals han explicat que hi ha cinc empreses treballant-hi sota el control d’obres de la direcció de carreteres.
Recordem que l'esllavissada va ser provocada pel temporal Glòria. Un fort moviment de terres, d'uns 500.000m3, va trencar literalment la carretera, en plena temporada d'esquí. Des de llavors, els veïns i veïnes de l’Alta Cerdanya i el Capcir van quedar pràcticament incomunicats i per arribar a Perpinyà per la vall de l'Aude trigaven el doble de temps.
Des del territori han reclamat reiteradament millores en aquesta carretera. El malestar de la població va quedar palesa en la concertació que va tenir lloc a Montlluís el passat 7 de febrer, just després de l'esllavissada.

Parlen al vídeo: LAURENT LEYGUE, VICEPRESIDENT COMUNITAT COMUNES PIRINEUS CERDANYA