Les mesures de prevenció de la COVID-19 han afectat al funcionament de la unitat sociosanitària de la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell. No només el canvi d'espai, atès que els usuaris s'han traslladat a l'edifici del seminari, sinó també per una alteració en les rutines i en les teràpies.

Aquest febrer s'havia començat a aplicar la musicoteràpia en l'àmbit clínic. Tanmateix, es va aturar per l'estat d'alarma. Aquesta pràctica musical serveix perquè alguns perfils de pacients millorin el seu benestar en l'àmbit psicològic, físic i emocional.

Les melodies segueixen sonant per als residents a través del projecte Compassats. Una proposta per acompanyar amb música i activitats musicoterapèutiques a les persones que conviuen amb l'Alzheimer durant el confinament pel coronavirus.

Parlen al vídeo: SUSANNA FORNÉ, NEUROPSICÒLOGA FUNDACIÓ SANT HOSPITAL