El departament d'Educació ha ordenat aquest dimecres reobrir les escoles i instituts en fase 2 a partir de l'1 de juny. Serà, però, una represa sense classes on s'oferirà suport a grup reduïts d'alumnes de final d'etapa, com 6è de Primària, 4t d'Eso o 2n de Batxillerat.
L'Alt Pirineu i Aran avançarà a la fase 2 el proper dilluns 25 de maig i, per tant, serà una de les primeres zones de Catalunya on obriran els centres educatius. Les escoles i instituts de les comarques pirinenques, doncs, s'hauran de preparar en els propers dies per a la reobertura parcial.

Els alumnes podran tornar tots de manera voluntària, excepte els menors d'un any. Pel que fa als docents, només podran tornar els que no siguin població de risc. Els mestres que vagin al centre donaran suport educatiu i orientació als cursos de finals d'etapa. La resta d'alumnes podran fer tutories personalitzades o en grups reduïts amb cita prèvia. Cada centre haurà de preveure, doncs, quins alumnes hi aniran presencialment i amb quants professors podrà comptar.

Les ràtios d'estudiants es limiten a cinc infants a l'escola bressol, 13 alumnes per aula d'Educació Primària i un màxim de 15 estudiants a Secundària. Les entrades i sortides als centres es faran de manera esglaonada, en intervals d'uns 15 minuts.
Per als infants d'Educació Infantil, les escoles oferiran un servei d'acollida de 9 a 1 per a aquells pares i mares que han de treballar presencialment. No hi haurà servei de menjador.
Malgrat aquesta reobertura limitada, els centres hauran de continuar oferint classes a través d'internet fins acabar el curs.
L'objectiu amb que es treballa és amb la tornada presencial al setembre, tot i que encara no s'ha detallat com serà.

Parlen al vídeo: ASSUMPTA VILLARÓ, DIRECTORA ESCOLA BAC DE CERDANYA ALP