Diversos alcaldes pirinencs s'han mostrat a favor de permetre la mobilitat entre regions sanitàries que es trobin en la mateixa fase del procés de desescalada. Un d'ells és l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, qui aposta per poder desplaçar-se entre regions per tal de reactivar l'economia, sempre i quan la preservació de la salut sigui una prioritat. A banda dels beneficis econòmics, la mesura permetria als veïns i veïnes de Cerdanya tornar a accedir a alguns serveis bàsics que no hi ha a la comarca.

Des del consistori puigcerdanenc també es plantegen la mobilitat a nivell transfronterer, ja que recordem que des de l'inici de l'estat d'alarma s'ha restablert els controls a les fronteres.

El batlle puigcerdanès creu que s'han de donar “respostes diferents” segons l'evolució que vagi tenint la pandèmia.
Des d'aquest dilluns, ja està en fase 1 tot Catalunya amb l'excepció de la ciutat de Barcelona, la Regió Sanitària Metropolitana Nord i una part de la Metropolitana Sud. Els habitants dels territoris que ja estan a la nova fase com l'Alt Pirineu i Aran, però, encara no es poden desplaçar més enllà de la seva regió.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ