Alguns alumnes cerdans ja han tornat a les aules. Parlem d'aquells que van als centres educatius de l'Alta Cerdanya i que, per tant, al estar situats a la banda administrativa francesa van reobrir les portes la setmana passada després de l'aturada per la crisi sanitària. A l'escola Jordi Pere Cerdà de Sallagosa l'activitat s'ha reprès amb aquesta nova normalitat, és a dir, seguint un protocol molt estricte que ha marcat el govern francès, com ara mantenir les distàncies de seguretat dins i fora de l'aula, evitar el treball en grups o el fet que cap familiar o persona aliena pot entrar a l'edifici.

Com que cada alumne ha de disposar d'un espai mínim de 4 metres quadrats i les aules no són prou grans per encabir-los a tots a la vegada, s'ha planificat un retorn per torns. Els nens i nenes fan classe presencial durant tres setmanes i una quarta de treball a casa i seguiment per via telemàtica. Així, doncs, dels 35 alumnes que hi ha matriculats des de P3 fins a 5è curs, s'han fet quatre grups perquè al centre hi hagi com a màxim 25 estudiants.

Parlen al vídeo: PATRICIA LLORCA, DIRECTORA ESCOLA JORDI PERE CERDÀ SALLAGOSA