L'escola Alfons I de Puigcerdà es preparava aquest matí per al període de preinscripcions presencials, que començarà aquest dimarts. La majoria de les famílies han fet els tràmits telemàticament però el centre ha habilitat la zona de la biblioteca per a aquells casos excepcionals que no ho han pogut fer en línia i que han demanat cita prèvia.

Per tal de minimitzar el nombre de famílies que han de fer la preinscripció presencialment, l'Equip d'Assessorament Pedagògic (EAP) ha ofert el seu suport a alguns pares i mares. D'aquesta manera s'ha aconseguit que de la desena de famílies que en un inici havien de desplaçar-se al centre, finalment ho facin només quatre. Excepcionalment s'atendran els casos que no hagin sol·licitat cita prèvia, tot respectant les mesures de distància i higiene.
L'escola Alfons I, com la resta de centres educatius, esperen directrius del departament de cares al proper dilluns, quan s'espera que l'Alt Pirineu i Aran passi a la fase 2 de la desescalada. En el seu cas, disposen d'espai suficient per poder fer grups reduïts tot i que no saben encara amb quants mestres podria comptar. Si es reobrissin les aules, es faria un retorn gradual i els primers alumnes que s'atendrien serien els que canvien d'etapa.

Per la seva banda, l'escola bressol municipal de Puigcerdà també obrirà aquest dimarts el període de preinscripcions presencials amb cita prèvia.

Parlen al vídeo: JORDI LÓPEZ, DIRECTOR ESCOLA ALFONS I PUIGCERDÀ