Renfe ha comunicat que el servei ferroviari de la R3 entre Puigcerdà i Ripoll es restablirà el 25 de maig. Des que es va decretar l'estat d'alarma, aquests tram es fa en autobús i s’han reduït a la meitat les freqüències diàries, de sis a tres. La companyia ha explicat que es tracta d'una represa 'complexa' degut al personal disponible i a les restriccions del servei.
La suspensió dels combois entre Puigcerdà i Ripoll va generar queixes entre els seus usuaris. Amb la represa parcial de l'activitat, des del territori reclamen que es torni a oferir el servei amb urgència i que es faci amb el mateix horari que tenia.

Renfe ha indicat que aquest servei alternatiu per carretera té una mitjana de tres viatgers i una vintena d'usuaris al dia. Des de l'ajuntament de Puigcerdà ho atribueixen a que si l'alternativa és el servei en d'autobús per la collada de Toses, això fa més feixuc el desplaçament i, per tant, influeix en el nombre de viatgers que opten per aquest servei, a més del confinament. El batlle de la vila ha aprofitat, a més, per recordar la manca d'inversions que pateix des de fa anys aquesta línia de rodalies.

Previsiblement, les regions sanitàries de Girona, Catalunya Central i Lleida entraran dilluns vinent a la fase 1, i això farà que la major part de Catalunya estigui a la mateixa fase. De moment, però, no es permet la mobilitat entre diferents regions, tot i estar en el mateix moment de desescalada. Barcelona i la seva àrea metropolitana, seguiran, possiblement, en una fase 0 ampliada. Els ciutadans d'aquesta zona que utilitzen la R3 per arribar a Cerdanya encara no ho podran fer.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ