L’abocador supracomarcal, gestionat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà i ubicat a Fígols, ha rebut un 30% menys d’aportacions durant el mes d’abril respecte la mitjana del mateix mes dels tres anys anteriors.
En aquesta planta de residus sòlids urbans hi aboquen les comarques de la Val D’Aran, l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà. Totes les comarques han vist reduïda la seva recollida de residus, però el Pallars Sobirà ha estat la que ha registrat una xifra més elevada, ha reduït més del 45%, mentre que el Pallars Jussà ha registrat una reducció de poc més del 19,5%. A l’Alta Ribagorça i la Vall d’Aran la reducció ha estat del més del 30%.
Ja al mes de març, amb l’inici de l’estat d’alarma i la paralització de moltes empreses, la recollida de residus va fer una notable baixada, però al mes d’abril, que normalment coincideix amb Setmana Santa i força afluència de turistes, encara ha estat més aguda.
El que sí que ha crescut notablement al mes d’abril és la recollida de paper i cartró al Pallars Jussà, concretament prop d’un 38%.