La part lleidetana de Cerdanya rebrà 352.000 euros en ajuts per fer front als efectes de la covid-19. El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el vicepresident Jordi Latorre han explicat aquesta setmana el pla de xoc de l'ens provincial als alcaldes de municipis de la demarcació lleidetana i a representants del Consell Comarcal. Els eixos bàsics sobre els quals pivota aquest pla corresponen al Pla de Salut i Hàbits Saludables i als plans de Cooperació Local i Comarcal de la Diputació davant la situació generada per la pandèmia.

La principal novetat d'aquest pla de xoc és la seva immediatesa i agilitat a l'hora d'atorgar-se els ajuts, que només necessiten de l'acceptació per part dels ens beneficiaris.

Des de la diputació de Lleida han assenyalat la rellevància en l'aplicació de criteris de discriminació positiva, en el sentit d'atorgar ajuts amb criteris justos per a tot el territori, i respecten l'autonomia municipal pel fet que cada entitat podrà destinar els diners lliurement dins dels criteris establerts a la subvenció.
En el cas de la Cerdanya, la suma dels plans suposen aquests 352.000 euros per al Consell Comarcal i els 5 ajuntaments i les tres entitats menors descentralitzades adscrites a la província de Lleida.

Parlen al vídeo: ROSER BOMBARDÓ, PRESIDENTA CONSELL COMARCAL CERDANYA