En aquesta època, el Tren dels Llacs cada any omple els dissabtes de visitants la Pobla de Segur i voltants. Enguany però, el tren no ha començat la dotzena temporada. El dia 11 d’abril havia de fer el seu primer viatge, però amb la pandèmia del Covid-19 s’ha ajornat i, segons ha informat Ferrocarrils de la Generalitat, no es preveu que engegui fins al juliol, si les mesures de seguretat ho permeten. Això sí, amb les recomanacions d’aforament i directrius que el departament de Salut dicti.
Malgrat que a l’Alt Pirineu els comerços i terrasses van començar a obrir dilluns en entrar a la fase 1, tot el moviment econòmic que prové del turisme, en aquest cas del Tren dels Llacs els caps de setmana, actualment segueix aturat. Fet que suposa un impacte negatiu més en l’economia del territori.

Des de Ferrocarrils de la Generalitat s’ha remarcat que es treballa per poder restablir el servei el més aviat possible, però no es poden fer previsions a llarg termini, ja que estan a l’expectativa de com evolucioni la situació de la pandèmia i de les diferents fases de desescalada.
Des de l’abril al novembre del 2019 el tren va transportar 7.039 passatgers i amb una ocupació de gairebé el 100%.

Parlen al vídeo: JOSEP MARIA TIRBIÓ, REGIDOR PROMOCIÓ ECONÒMICA LA POBLA DE SEGUR