Aquesta setmana el Bisbat d'Urgell ha recuperat les misses prioritzant la celebració a les principals poblacions de l'Alt Pirineu i l'Aran. La fase 1 de la desescalada permet la reobertura dels espais de culte en un terç de la capacitat. A la capital alt urgellenca, la missa setmanal del matí s'ha traslladat a la catedral de santa maria d'Urgell per garantir la distància de seguretat.

Per accedir a les esglésies és obligatori l'ús de la mascareta i els feligresos abans d'entrar han de desinfectar-se les mans.

No hi ha aigua beneïda a les piques baptismals. I donar la pau amb la mà s'ha substituït per un gest d'assentiment amb el cap.
Pel que fa a la resta de l'arxiprestat de l'Alt Urgell, a Organyà la missa està programada els dies laborables a les 10 del matí i els festius a dos quarts d'una del migdia. A Coll de Nargó se celebra a dos quarts de dotze del migdia els dies festius i al nucli d'Oliana, els dies festius la litúrgia té lloc a les 11 del matí.

Parlen al vídeo: IGNASI NAVARRI, MOSSÈN