La secció local d'ERC de Puigcerdà i Jovent Republicà han denunciat falta de previsió en les tasques de neteja i manteniment de l'estany. El llac es va començar a buidar el mes de gener per tal de fer una extracció d'espècies invasores però, degut a les gelades, l'actuació es va ajornar fins a principis de març. La formació lamenta que els treballs han estat aturats durant setmanes i que fins ara no s'han retirat els objectes i la brutícia que hi havia.

Segons ha explicat el grup d'ERC, en el plenari del mes d'abril va preguntar a l'equip de govern si hi havia previst retirar la capa de llot del fons. La resposta que va rebre, diu, va ser que hi havia pressupostat actuar al sobreeixidor de la boca nord amb un cost aproximat de 2.700 euros i que es va començar a estudiar la possibilitat de netejar el fons amb el personal de la brigada municipal. La formació té clar que no es retirarà el llot abans de reomplir-lo.

A més, de la imatge que deixa l'estany buit, els republicans alerten que a partir d'aquest mes molts veïns i veïnes comencen a regar amb l'aigua del llac per jardins i horts i que, per tant, de moment no ho podran fer.
Des del consistori han explicat a aquest mitjà que el personal de la brigada està acabant de netejar tot el perímetre i que tant bon punt acabi es començarà a reomplir, possiblement d'aquí pocs dies.

Parlen al vídeo: JOAN MANEL SERRA, CAP OPOSICIÓ (ERC) AJUNTAMENT PUIGCERDÀ