Malgrat entrar a la fase 1 de la desescalada aquesta setmana, els carrers dels pobles de l’Alta Ribagorça no han canviat gaire d’aspecte. Algunes botigues han obert portes, a banda dels comerços de productes bàsics que han estat sempre en funcionament, i molt pocs bars i restaurants han posat terrasses. Consideren que no els surt a compte.

A banda de deixar ampliar terrasses quan vulguin obrir, Vilaller també ha decidit no cobrar la taxa d’ocupació de via pública durant el 2020.

Al Pont de Suert algun bar ha posat terrassa, també ho ha aprofitat granges que ja tenen obert per la venda de producte alimentari, i que aquesta setmana, a més, han col·locat les taules i cadires a l’exterior.
Es remarca que la gent segueix molt bé les mesures de seguretat i confinament arreu de l’Alta Ribagorça. Cal tenir en compte que es tracta d’una de les comarques amb menys casos positius de Catalunya. Tan sols 7 positius per Covid-19 s’han donat a comarca des de l’inici de la pandèmia.

Parlen al vídeo: SÒNIA BRUGUERA, ALCALDESSA DE LA VALL DE BOÍ - MARIA JOSÉ ERTA, ALCALDESSA DE VILALLER