El municipi de Vilaller, que fa frontera amb Osca, també viu aquests dies situacions una mica inversemblants. Tot i els controls permanents que hi ha al punt que enllaça Catalunya i Aragó a la N-230, molts veïns i veïnes el travessen per realitzar les compres bàsiques. Ja que pels habitants de Montanuy, província d’Osca, Vilaller i el Pont de Suert, a l’Alta Ribagorça, són nuclis de referència.

Des de Vilaller, a més, alerten que per anar a altres indrets, ara de la seva regió sanitària i, quan es permeti, ciutats de referència de dins de la seva demarcació, han de travessar per una altra comunitat autònoma.

Mentrestant, el fet de ser nuclis petits els ha permès un tracte molt personalitzat dels veïns i veïnes. Vilaller ha portat compres bàsiques a Senet, per evitar que es desplacessin, i Montanuy organitzava llistes de compra dels seus veïns i veïnes per recollir-les totes en un sol viatge.

Parlen al vídeo: MARIA JOSE ERTA, ALCALDESSA VILALLER