Malgrat en la fase 1 de la desescalada ja es permet la reobertura d'hotels i allotjaments turístics, la majoria d'hotelers de Cerdanya han decidit no obrir. Com que la gran part dels visitants provenen de l'àrea metropolitana de Barcelona i, de moment, aquesta zona continua en la fase 0, han fet números i han optat per esperar unes setmanes més.

El sector ja va patir la finalització anticipada de la temporada d'hivern per culpa de la covid19. Malgrat els mesos de maig i juny acostumen a ser fluixos, els hotelers obtenen alguns ingressos de casaments, colònies infantils o dels tornejos esportius, que enguany possiblement tampoc es celebraran.

Pel que fa a les mesures que ha de complir el sector hoteler per prevenir contagis, la Generalitat ja n'ha fixat algunes, com ara limitar l'ús de les zones comunes o intensificar la neteja i desinfecció.
Tot i les dificultats, el sector confia en que aviat es permeti la mobilitat arreu del país i, així, poder rebre visitants els mesos de juliol i agost. De moment, però, és una incògnita saber com serà l'ocupació aquest estiu.

Parlen al vídeo: MÒNICA ISERN, MEMBRE ASSOC. HOTELS I CÀMPINGS CERDANYA