Pràcticament tots els comerciants de Puigcerdà han aixecat aquest dimarts la persiana, alguns després de gairebé dos mesos tancats. La fase 1 que Cerdanya ha estrenat aquest dilluns permet als comerços no essencials de menys de 400m2 tornar a l'activitat. Així, doncs, els botiguers han aprofitat el dilluns, que sempre tenen tancat, per netejar i tenir-ho tot a punt per a l'esperada reobertura.

La reobertura ha estat molt esperada però les dificultats hi són, ja que els ingressos han frenat en sec durant setmanes i les previsions de venda dels propers mesos tampoc són massa optimistes. Un dels sectors més tocats és el de la moda, que veu com ha perdut les vendes de la temporada.

Sigui com sigui, aquest primer dia d'obertura de comerços ha estat ben rebut pels veïns i veïnes de Puigcerdà, que des de primera hora han recuperat els carrers del nucli comercial. Alguns comprant articles en aquells establiments que tenien tancat i d'altres passant a saludar als que fa dies que no veien.
Tant els comerços, com els hotels o restaurants de Cerdanya encaren uns mesos complicats, tenint en compte que un bon percentatge de la facturació anual prové del turisme i, ara mateix, és una incògnita saber com anirà el sector.

Parlen al vídeo: POL JACOME, PROPIETARI CAL GINESTA PUIGCERDÀ - DOLORS COT, PROPIETÀRIA MERCERIA EVAL PUIGCERDÀ - TERESA SOLER, PROPIETÀRIA BOTON PUIGCERDÀ