La Generalitat ha iniciat aquesta setmana les obres per portar la xarxa de fibra òptica fins a Puigcerdà. Els treballs consisteixen en la canalització del tram entre Bagà i la capital cerdana i formen part del pla del govern per connectar 10 capitals de comarca i els municipis al seu pas. A més de Puigcerdà, la fibra també arribarà aviat a Sort.
Fa unes setmanes, el govern va aprovar d'urgència el desplegament de la fibra òptica per garantir la connectivitat arreu del territori. Les necessitats generades pel teletreball o la formació en línia, fan més necessari disposar de la xarxa de fibra òptica amb uns nivells de seguretat física superiors a les existents. Així, es facilitarà el desplegament de xarxes finalistes de fibra òptica per part dels operadors de telecomunicacions en municipis que a data d’avui gaudeixen de nivells insuficients de cobertura.

S'espera que al llarg d'aquest 2020 totes les capitals de comarca estiguin connectades, assolint una cobertura de 6,4 milions d’habitats, el 84% de la població de Catalunya. Actualment, la Generalitat compta amb punt de connexió a 29 capitals de comarca.