Llum verda al paquet de mesures d'1,1 milions d'euros per pal•liar els efectes de la COVID-19 a la seu d'Urgell. Bona part del debat del ple d'aquest dilluns s'ha centrat en el pla de xoc, que han consensuat l'equip de govern (Junts i ERC) i Compromís X La Seu.

La CUP s'ha abstingut perquè ha considerat que el pla no ha estat consensuat.

Les ajudes per a les famílies consten de dues línies: 250.000 per al reforç del consorci d'atenció a les persones de l'Alt Urgell i 200.000 euros per a ajuts a persones empadronades a l'alt Urgell que es troben a l'atur.
Davant el cessament de l'activitat econòmica, s'han destinat 300.000 euros per a empreses i autònoms. A més, el consistori deixarà d'ingressar 300.000 € en concepte de taxes, quotes, llicències, i per tant, és estalvi directe de particulars i empreses que no ho han de pagar o que paguen menys.
La resta de diners es distribueix en altres mesures, de menys impacte econòmic, com la compra d'Equips de Protecció Individual (EPI) per a les empreses de la ciutat.

Parlen al vídeo: JORDI FÀBREGA, ALCALDE DE LA SEU D'URGELL - ÒSCAR ORDEIG, REGIDOR COMPROMÍSXLASEU - XÈNIA ANTONA, REGIDORA LA CUP LA SEU