Com a la resta de la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, Cerdanya ha entrat aquest dilluns a la fase 1 de la desescalada. Aquesta s'ha començat a notar a Puigcerdà, on veïns i veïnes, restauradors i comerciants es preparen per tornar poc a poc a la normalitat. A banda d'haver-hi més moviment de vehicles i persones, a primera hora del matí ja han reobert les terrasses de les cafeteries i restaurants, tot respectant les normes de distància i aforament. Algunes ho han fet en horari reduït i amb menys oferta a la carta però totes han obert amb ganes, després de tants dies tancades al públic.

Com que de moment només es permet reobrir la terrassa de les cafeteries i restaurants, el sector confia en tenir, almenys, bon temps.

Pel que fa al sector comercial de Puigcerdà, aquest dilluns els botiguers acabaven de col·locar els articles i fer les tasques de neteja per tenir-ho tot a punt dimarts, ja que recordem els dilluns els comerços de la vila tanquen. Poden obrir els establiments de menys de 400m2, que ja no hauran d'atendre els clients amb cita prèvia.
Des de l'ajuntament confien en poder reactivar progressivament l'activitat.

Altres mesures que s'apliquen en la fase 1 són la reobertura d'hotels i establiments turístics, tot i que a Cerdanya la majoria no ho farà fins al juny. També es permeten les trobades de fins a un màxim de 10 persones, anar a llocs de culte i celebrar vetlles o utilitzar les biblioteques per al préstec i devolució de llibres.

Parlen al vídeo: MARTA GARCIA, COPROPIETÀRIA RESTAURANT NORDEST