La Biblioteca Comtat de Cerdanya de Puigcerdà es preparava aquest dilluns al matí per tornar a obrir. Ho farà aquest dimarts, ja que la fase 1 de la desescalada permet, entre d'altres coses, obrir al públic equipaments culturals com aquest. L'horari serà l'habitual, tot i que els usuaris només podran utilitzar el servei de préstec.

Per tant, mentre duri la fase 1, no es permet l'ús de les sales de lectura ni tampoc accedir directament al fons de la biblioteca. A més, tant usuaris com el personal de l'equipament han de mantenir la distància de seguretat, utilitzar mascareta i rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic.
Els llibres i DVDs retornats es posaran en quarantena, per tal d'evitar possibles contagis.

Totes aquestes mesures es prendran, almenys, al llarg d'aquesta primera setmana i, a partir de la següent, es valorarà si es mantenen o se n'adopten de noves.
A banda de la biblioteca, es preveu que l'Arxiu Comarcal i el Museu Cerdà també reprenguin la seva activitat habitual en els propers dies.

Parlen al vídeo: MARI ÀNGELS TERRONES, DIRECTORA BIBLIOTECA COMTAT DE CERDANYA