Aquest dilluns al matí els carrers de Tremp han recuperat gran part del bullici habitual dels dilluns, dia de mercat. Que l’Alt Pirineu i Aran hagi entrat en la fase 1 de la desescalada ha fet que gairebé tots els comerços hagin apujat persianes. Però no es pot dir el mateix de les terrasses dels bars, l’Ajuntament de Tremp ha comptabilitzat només 5 locals oberts, això sí, els que ho han fet han rebut clientela. I des del consistori s’ha aplicat mesures per ampliar espai de terrassa i reduir taxa només a l’aforament permès.

Molts han decidit no obrir encara, han calculat que no els surt a compte. I alguns han decidit aprofitar aquest temps per adequar els locals per dins amb mesures de seguretat per quan puguin obrir i per innovar en temps de canvis.
Als bars i restaurants que de moment no obren terrasses se’ls ha demanat que facin una sol·licitud de baixa temporal de la terrassa per poder evitar que se’ls cobri. A causa de la incertesa de l’evolució d’enguany, l’Ajuntament planteja que la taxa es pagui juntament amb la del 2021, ja que hi pot haver modificacions al llarg dels propers mesos.

Parlen al vídeo: MARIA PILAR CASES, ALCALDESSA DE TREMP