L'Alta Cerdanya està preocupada per les restriccions per creuar la frontera. El passat 17 març es va restablir el control de les fronteres terrestres d’Espanya amb França i Portugal per frenar la covid-19. Uns controls que encara continuen avui i que seguiran, almenys, fins al 15 de juny. El sector del turisme, la restauració i el comerç de l'Alta Cerdanya temen que, amb aquestes restriccions, els visitants i segons residents de la Catalunya sud no puguin arribar als seus establiments. Això perjudicaria l'economia de la zona.

Des de l'Alta Cerdanya confien en que els governs espanyol i francès permetin la lliure circulació durant la segona meitat de juny o a principis de juliol, just quan molts comencen les vacances d'estiu.

A tot plegat, s'hi suma el fet que la el sector turístic de l'Alta Cerdanya ja va rebre un cop dur a l'hivern, quan una esllavissada va obligar a tancar la N116, a prop de Montlluís. L'incident va deixar-la pràcticament incomunicada amb Perpinyà en plena temporada d'esquí. De fet, la ruta continua tancada, tot i que ja s'hi està treballant.

Parlen al vídeo: LAURENT LEYGUE, VICEPRESIDENT COMUNITAT COMUNES PIRINEUS CERDANYA