Després de 13 dies consecutius sense cap positiu ingressats per coronavirus a l'Hospital de Cerdanya, aquest dijous s’ha registrat un nou ingrés. De fet, es tracta d'una persona que va rebre l'alta i que ha requerit una nova hospitalització. A més, hi ha dues persones amb símptomes aïllades al centre que esperen resultats. Recordem que a principis de setmana l'hospital transfronterer va comunicar que per primera vegada no tenia cap positiu ingressat ni tampoc cap cas sospitós.

Així, doncs, des del centre sanitari han fet una crida a no abaixar la guàrdia i respectar les mesures de prevenció de contagis, sobretot a partir de dilluns que previsiblement la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran passarà a la fase 1. En aquesta fase ja es permetrà la posada en marxa de les terrasses de bars i restaurants al 50% de capacitat, l’obertura d’establiments no essencials de menys de 400 metres quadrats o les reunions de fins a 10 persones, entre d’altres mesures.

El nombre total de positius de la Covid-19 detectats a l'Hospital de Cerdanya es manté en 48, ja que, com hem dit, aquest darrer no és un nou contagi. D'aquests, 35 han estat ingressats al centre i 6 persones van ser traslladades a altres hospitals tant catalans com francesos.