La proposta del govern de la Generalitat que l’Alt Pirineu i Aran entri a partir de dilluns en fase 1 de la desescalada suposa l’obertura d’algunes de les mesures de confinament entre les quals hi ha la posada en marxa de les terrasses de bars i restaurants al 50% de capacitat. Uns establiments però que no veuen massa clar la rendibilitat dels seus negocis amb aquestes condicions i fins i tot alguns han decidit posposar l’aixecament de persianes.

Alguns propietaris del sector consideren que aquestes fases s’han de consultar amb els gremis per poder veure la viabilitat. Obrir la terrassa sense l’interior del local no els val la pena.

Una altra qüestió que els preocupa és si els clients s’acostaran als bars i restaurants. Remarquen que la gent té por, que no són serveis essencials en la majoria dels casos i que tothom està molt tocat econòmicament fet que farà que els clients s’hi mirin més a l’hora de gastar.
D’altra banda, des del govern també es remarca que malgrat aquesta flexibilització s’ha de seguir alerta.

S’està preparant unes pautes a través de pregunta-resposta per resoldre els dubtes de la ciutadania, i mesures econòmiques pel sector restauració i hoteler, un dels més perjudicats.

Parlen al vídeo: ORIOL PALLARÈS, BAR ESPANYA I CÀTERING - MARTA BORRELL, RESTAURANT CAL BORRELL - ROSA AMORÓS, DELEGADA DEL GOVERN A L’ALT PIRINEU I ARAN