La Generalitat ha proposat al govern espanyol que aquest pròxim dilluns 11 de maig només passin a la fase 1 de la desescalada les regions sanitàries de l’Alt Pirineu i Aran, el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

La resta de territoris catalans es mantindrien a la fase 0, entre ells els que fan frontera amb l’Alt Pirineu, és a dir Ponent, la Catalunya Central i les Comarques Gironines. A l’hora de fer aquesta proposta, la Generalitat ha tingut en compte tant les dades sanitàries de cada regió com les dades de mobilitat. L’objectiu és evitar que si es permet massa moviment entre determinades regions creixi el risc de contagi. Aquest dimecres era l’últim dia que tenien les comunitats autònomes per fer les seves propostes al govern espanyol. Ara, aquest decidirà si les accepta o bé manté el desconfinament per províncies segons els seus criteris. La fase 1 ja permet la posada en marxa de les terrasses de bars i restaurants al 50% de capacitat, l’obertura d’establiments no essencials de menys de 400 metres quadrats o les reunions de fins a 10 persones, entre d’altres mesures.

Parlen al vídeo: ALBA VERGÉS, CONSELLERA SALUT