Després de suspendre'l per la crisi sanitària, l'ajuntament de Puigcerdà reobrirà el mercat setmanal del diumenge. Ho farà aquesta setmana, el diumenge 10 de maig. Les parades, però, hauran de mantenir una distància de seguretat entre elles, així com entre els mateixos compradors i venedors. Com que normalment el mercat s'ubica al passeig 10 d'abril i aquest espai no permet separar les parades, l'ajuntament traslladarà una part del mercat a les places Santa Maria i Herois.

A banda de la distàncies de seguretat, un altre dels canvis és que només hi seran les parades que venen productes bàsics, com ara les d'alimentació. En les properes setmanes s'aniran incorporant progressivament la resta de parades que hi ha habitualment al mercat.
Per la seva banda, els mercats setmanals de Bellver, Llívia i Alp han seguit oberts durant l'estat d'alarma, ja que es tracta de mercats amb poques parades. Els ajuntaments d'aquests municipis han aplicat també mesures de seguretat per evitar contagis, reduint les parades a les que venen productes bàsics, vetllant per les distàncies de seguretat entre clients i venedors o regulant l'aforament.
Recordem que fa just una setmana la Seu d'Urgell va reobrir el seu mercat setmanal, que té lloc els dimarts i dissabtes.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ