Pallarsactiu ha dut a terme una enquesta entre el sector empresarial del Pallars Jussà i Pallars Sobirà per tal de conèixer les repercussions que està tenint la crisi del Covid-19 al teixit econòmic de les comarques pallareses. D’aquesta enquesta en surt que s’ha reduït un 81% l’activitat empresarial a la zona durant l’estat d’alarma.
L’enquesta s’ha realitzat durant la primera quinzena d’abril i l’ha respòs un 27% de l’empresariat, del qual, la meitat de les respostes són d’autònoms. Restauració i turisme és el sector amb més respostes i també el més colpejat per la crisi. La majoria d’empreses s’han acollit a mesures de l’estat o de la Generelitat i hi ha un alt percentatge d’ERTO’s realitzats. Però també es posa sobre la taula altres repercussions d’aquesta crisi.

Pallarsactiu creu que s’ha d’evitar que l’economia entri en regressió amb pactes globals des d’Europa per part de l’administració pública.
D’altra banda, algunes de les demandes més repetides dins del teixit empresarial són la condonació d’impostos i ajuts directes.

Parlen al vídeo: EVA FITER, GERENT PALLARSACTIU