La Diputació de Lleida ha reprès les reunions virtuals amb consells comarcals i alcaldies sobre el pla de xoc per combatre la crisi sanitària i de serveis provocada per la COVID-19. Aquest dilluns el president Joan Talarn i el vicepresident Jordi Latorre s’han reunit amb el consell comarcal del Pallars Sobirà. S’han exposat els eixos bàsics sobre el pla i el Pallars Sobirà rebrà una suma de 872.411€ per a ajuntaments, entitats menors descentralitzades i el Consell Comarcal. El pla es divideix en tres línies d’ajuts: Salut i hàbits saludables i cooperació Local i Comarcal. A partir de mitjans de maig les administracions podran començar a formalitzar l’acceptació dels ajuts.
Aquests plans es caracteritzen per l’agilitat a l’hora d’atorgar-se els ajuts que han de servir per cobrir les despeses corrents i que les empreses que presten serveis tinguin la garantia de cobrament immediat.
El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, ha reivindicat en la reunió el fet diferencial del Pirineu i la necessitat d’esmerçar encara més recursos públics en aquesta zona del país.