Són quarts de deu del matí i els camins del pla de Rigolisa són força concorreguts. Més ho han estat, però, durant el primer cap de setmana que s'han permès les sortides a tota la població. Molts veïns i veïnes aprofiten per passejar, córrer o anar en bicicleta. Al viure en un municipi de més de 5000 habitants, han de complir l'horari per fer la sortida, que ha de ser un cop al dia, de les sis a les deu del matí i de les vuit del vespre a les onze de la nit. A més, els puigcerdanencs i puigcerdanenques no poden sortir del terme municipal que, recordem, té una extensió de gairebé 19 km2.
Rigolisa, el llac del Torniquet, els entorns de l'hospital de Cerdanya i Sant Marc són les zones més conegudes per fer activitats a l'aire lliure. Des de l'ajuntament de Puigcerdà proposen diferents itineraris saludables, alguns dels quals transcorren per aquests espais.

A més, també es poden aprofitar els recorreguts de les curses que es fan a Puigcerdà, com la Sant Silvestre o la Dream Runners.

Per aquells que volen sortir en bicicleta de carretera, poden utilitzar les zones asfaltades del terme municipal i els ciclistes de BTT poden aprofitar la zona boscosa de Vilallobent.
Recordem que els majors de 70 anys i les persones dependents poden sortir de 10 a 12 i de 19h a 20h i de les 12 del migdia fins les set de la tarda ho poden fer els infants menors de 14 anys. Pel que fa als veïns i veïnes d'Age, Vilallobent, Sant Marc, Rigolisa i Ventajola, aquests poden fer activitat física o passejar de 6 del matí a 23 de la nit.
A més de Puigcerdà, en el conjunt del Pirineu, només la Seu i Tremp també superen els 5000 habitants i, per tant, tenen restriccions horàries per sortir a passejar o fer esport. N'hi ha, però, que no entenen de normatives ni rellotges i surten a l'hora que volen.

Parlen al vídeo: MAR QUERA, REGIDORA ESPORTS PUIGCERDÀ