El pla de desescalada per províncies ha generat polèmica a Cerdanya, ja que la comarca quedaria dividida en dues parts. Hi ha 11 municipis a la demarcació de Girona i 6 a la de Lleida. Des del territori creuen, per una banda, que els criteris que s'apliquin a les zones rurals amb poca població han de ser diferents als dels entorns urbans i, per l'altra, defensen la unitat de la comarca i titllen la proposta “d'absurda” i que no té en compte la realitat de Cerdanya.

Que Cerdanya estigui dividida en dues províncies ja genera habitualment certs problemes administratius. La proposta per tornar a la nova normalitat després de la crisi del coronavirus, però, podria alterar el fluxe natural entre els seus veïns. Si es dona el cas que les províncies de Lleida i Girona evolucionen a diferent ritme podria passar que, per exemple, a Bellver ja poguessin obrir els petits comerços i hotels, mentre que a poblacions properes com Alp, no. Bellver podria rebre visitants de Lleida ciutat però no d'Isòvol o de qualsevol altre població de Cerdanya gironina, situades a pocs minuts en cotxe.
Per tot plegat, es demana que les mesures s'apliquin tenint en compte les regions sanitàries, que en el cas de Cerdanya és la de l'Alt Pirineu i Aran.

Parlen al vídeo: ROSER BOMBARDÓ, PRESIDENTA CONSELL COMARCAL CERDANYA