L’Alta Ribagorça habilita l’obertura sota demanda del servei de deixalleria comarcal per a professionals i ciutadania en general. Els operaris de l’equipament recullen els residus a processar a la deixalleria. Qui necessiti el servei ha de fer la sol·licitud via telèfon o correu electrònic. Des del departament de medi ambient del consell comarcal s’ha remarcat que d’aquesta manera es presta el servei i se segueixen les recomanacions de l'Agència de Residus de Catalunya d’evitar l'afluència de persones i el contacte entre elles a les instal•lacions comarcals.
També una empresa externa especialitzada desinfecta setmanalment l’escorxador situat al Pont de Suert i diàriament ho fan els propis treballadors. I s’han intensificat les neteges de contenidors i la recollida de residus per evitar al màxim que el personal de recollida i els ciutadans puguin tenir algun contacte amb els residus que sobresurten.