Des que va decretar-se l'estat d'alarma per la crisi del coronavirus, els Agents Rurals han posat 32 denúncies i han fet 404 inspeccions al Pirineu. Alguns es salten el confinament i, sobretot els dies amb bon temps, aprofiten per fer activitats d'esport o lleure al medi natural, que recordem està prohibit.
De les comarques pirinenques, Cerdanya és la que acumula més denúncies, especialment durant les primeres setmanes, en què es va constatar el trasllat de nombroses persones de segona residència. Hi van haver denúncies per fer sortides amb raquetes de neu, passejar al bosc o sortir a córrer.
Aquests dies, els agents incrementaran els controls en zones boscoses per evitar desplaçaments de persones que vagin a buscar bolets.
Per altra banda, els Agents Rurals també han obert una investigació per identificar la matrícula d'un dels buguis que circulaven per la zona del refugi de Ras de Conques, dins del Parc Natural de l'Alt Pirineu. Segons informa el diari Segre, un dels conductors va penjar a Instagram unes imatges en què es veu el vehicle. Les imatges, però, no serien d'ara, ja que al paisatge hi ha neu.