Com a la resta de centres educatius, a l'escola Bac de Cerdanya d'Alp el curs va quedar aturat el passat 13 de març. Amb les bates penjades i els treballs i projectes a les parets, les aules i passadissos continuen buits a l'espera de saber si s'ompliran al juny o ja no ho faran fins al setembre. Mentrestant, però, el professorat ha hagut d'adaptar-se ràpidament a la situació i preparar tot de recursos per tal que els alumnes puguin seguir aprenent des de casa. El currículum escolar s'ha adaptat de tal manera que els nens i nenes dediquin entre 3 i 4 hores diàries a fer les tasques.

Un cop reben les activitats realitzades, els mestres en fan la revisió i les retornen corregides als alumnes. També graven vídeos proposant les feines a fer per mantenir el contacte amb els seus estudiants. A més, els fan una videotrucada setmanal.
Des de la direcció del centre expliquen que si bé la majoria de nens i nenes i les famílies s'han adaptat a aquesta nova rutina, hi ha alguns casos que els costa més seguir aquestes dinàmiques.

Per tal que tot l'alumnat d'Educació Primària pugui treballar des de casa, necessita connexió a internet i dispositius com ara ordinadors o tauletes digitals. L'escola d'Alp ha hagut de deixar en préstec una desena d'aparells i la mancomunitat formada per Alp, Urús, Das i Fontanals de Cerdanya s'ha encarregat de fer arribar internet a les llars on no n'hi havia.

A banda d'adaptar el currículum escolar, el professorat del centre ha elaborat vídeos tutorials per aquelles famílies que tenen dificultats per treballar amb les noves tecnologies. En aquest sentit, des de la direcció han explicat que, en els últims anys, els mestres han dedicat esforços per formar-se en l'utilització de les TIC i, tot i que no amb la mesura que ho fan ara, l'alumnat també hi està força acostumat. Aquest aprenentatge els serveix molt en la situació actual, tot i que infants, professors i famílies, esperen poder tornar a la normalitat el més aviat possible.

Parlen al vídeo: ASSUMPTA VILLARÓ, DIRECTORA ESCOLA BAC DE CERDANYA D'ALP