L'Àrea Bàsica de Salut de la Fundació Hospital de Puigcerdà ha incorporat aquesta setmana 50 pulsioxímetres, uns aparells en forma de pinça que mesuren la saturació d'oxigen als teixits i la freqüència cardíaca dels pacients. S'acostumen a col·locar al dit i, en pocs segons, es rep la informació a la pantalla.
Per tal de seguir lluitant contra la Covid19, els professionals de la salut cediran els aparells als pacients que es troben seguint el tractament als seus domicilis. D'aquesta manera es millorarà el seguiment telefònic del seu estat. Es prioritzant únicament els pacients que segons criteri mèdic així ho requereixin, per tal que sigui el mateix malalt qui prengui la mesura i posteriorment la transmeti al seu professional de referència.
Per altra banda, la Fundació la Caixa ha fet una donació de deu mil euros a la Fundació Hospital de Puigcerdà. També ha entregat cinc tauletes digitals per tal que els usuaris de la residència sociosanitària puguin contactar amb els familiars, ja que recordem que continuen prohibides totes les visites externes.