El consell comarcal de l’Alta Ribagorça treballa en facilitar la connectivitat a la xarxa d’internet perquè tots els alumnes de la comarca puguin seguir les classes virtuals amb les mateixes condicions. Si bé el departament d’Educació ja ha començat el repartiment de dispositius, el consell comarcal s’ha disposat a complementar la iniciativa i facilitar dispositius perquè cap alumne tingui problemes de connexió.
De moment, el consell preveu lliurar uns 40 equips sense restricció de dades ni velocitat. Seran altes temporals i es mantindran fins que duri el confinament i les classes de forma no presencial.
Aquest servei es coordinarà amb serveis socials per identificar els possibles beneficiaris.
Maria José Erta, presidenta del consell comarcal de l’Alta Ribagorça, remarca que l'objectiu és garantir que infants i joves tinguin les mateixes oportunitats i puguin seguir les classes com la resta dels companys.